Skrevet: 09.10.2014 16:35




Depresjon, folk forstår ikke psykiske lidelser. Her er en artikkel fra BT.no som kan er veldig bra skrevet. Jeg synes den får veldig bra frem hvordan en deprimert strever seg mellom dagene. Les dette er både for deg som er deprimert, for deg som omgås en deprimert eller vil vite litt mer om depresjon. 


"En depresjon er ikke en dårlig dag. En depresjon er ikke sutring over et par uker. En depresjon er en sykdom i hodet. En sykdom på lik linje med kreft og andre sykdommer som ikke er like tabubelagte." - BT.no 

"Den deprimerte må ha viljestyrke av en annen verden og en falsk tro på at alt kommer til å bli bra." - BT.no

Artikkelen finner du HER. 


Katrine




Skrevet: 14.08.2014 16:30





Inspirasjonen er ganske borte for meg innimellom føler jeg, men når jeg sitter å ser imellom masse bilder så kommer en inspirasjon til litt av hvert etterhvert. Så det hjelper på. I det siste har jeg sett masse på lys pastell rosa hår. Jeg synes det er så utrolig stilig. Så har nesten fått veldig lyst til og farge håret lyst pastell rosa. Men usikker på om det er noe jeg tør. Så jeg har nesten heller vurdert et svakt rosaskjær som en ombre isteden. Det er en start ihvertfall. Så kan jeg jo se hvor mye mer jeg tørr. Også har jeg veldig lyst til å sette på extensions igjen.  Her er noen av bildene som inspirerer meg litt for tiden. 

Hva synes du om lyst rosa pastell hår?
Har du noen bra inspirasjons bilder? 

Katrine




Skrevet: 13.08.2014 17:32


I mange år har jeg hatt super lyst til å hoppe i fallskjerm. Det har stått på ønskeliste til bursdag og jul i lang tid. Men det har ikke blitt noe av. Så på lørdagskvelden satt jeg på fallskjerm.no og så program for søndag. siden jeg satt på Ipaden fikk jeg ikke sett de som var opptatt, så jeg startet på klokken 14 og bladde meg oppover. Så klokken 12 var det ledig, og jeg hadde reservert time. Jeg viste ikke om jeg ble kjempe spent eller litt nervøs, men jeg gleda meg masse og var veldig spent. Det ble veldig spontant bestilt. 

Samtale mellom meg og Ivar Lørdag:
Meg: ehh nå er det blitt reservert time til meg.
Ivar: Når da?
Meg: hehe i morgen klokken 12. 

Vi kjørte i nesten tre timer. Så kom vi frem og jeg fikk sjekket meg inn, å siden vi var litt tidlig ute da vi hadde beregnet litt ekstra tid siden vi ikke helt viste hvor det var så satt vi og så på de som holdt på da. Jeg fikk bare mer og mer lyst til å hoppe, og gleder meg så utrolig mye til det var min tur.

Samtale mellom meg og Ivar Søndag:
Meg: iiip nå er det et kvarter til det er meg!!
Ivar: Har du ikke et snev av nerver, du skal 4 km over bakken å hoppe.
Meg: Neeeei jeg gleder meg mye! (smiler trill rundt hode).
Meg: Men det kan hende det kommer når jeg er i flyet
Ivar: Ja det kan hende.  
















Når vi landet igjen, var jeg helt satt ut, jeg viste ikke hva jeg tenkte eller følte eller noe. Jeg gikk bort til Ivar og bare smilte stort og jubla. Og gikk og skiftet og ventet på bildene og filmen fra hoppet. Prøvde og fortelle han mest mulig hvordan jeg syntes det var. Det var HELT RÅTT!

Samtale mellom meg og Ivar etter hopp:
Ivar: Ble du nervøs i flyet?
Meg: Nei ikke i det hele tatt, ble bare mer og mer gira på og hoppe. 
Meg: Jeg var nok veldig klar for dette.
Ivar: Du er gal, men ja du var nok veldig klar.

Dette er det beste jeg har gjort, og skal definitivt gjøre det igjen. Det var helt rått, og hva jeg følte og tenkte akkurat i det vi falt ut av flyet husker jeg ingen ting av. Men det var virkelig rått og sitte på fly kanten og se ned i alle de hvite skyene. For et kikk det var og falle ned, jeg ville opp og gjøre det med engang når vi hadde kommet på bakken igjen. Jeg tenkte før hoppet at det kom til og virke lenge med 5 - 6 minutter men jeg føler at vi bare svevde i 1 minutt eller noe. Det virket så kort.

Her er en liten video fra hoppet. Følte meg veldig flott med den lua, men safty first!  

video:tande

Har du hoppet i fallskjerm før?

Hva synes du?

Katrine




Skrevet: 29.07.2014 20:49




Huff som dagene flyger avsted. Jeg føler at jeg bare står opp, drar på jobb, kommer hjem, også er det å sove igjen. Jeg har fortsatt endel å vise dere, så det er rett og slett ikke blogg tema det står på, men energi og tid. På lørdag hadde vi grill fest her med mange venner før vi gikk på baren. Hadde det vanvittig koselig da, og søndagen ble også brukt med venner, da var det bare helt avslapping og film. Så har det vært jobb igjen. Idag har jeg også vært litt små dårlig. Feber, verking i kroppen og vondt i hode. Men holdt ut dagen på jobb, og siden har jeg ligget hjemme å prøvd å samle kreftene igjen. Skal prøve å få kastet ut alle bildene jeg vil vise dere. Det som står igjen fra Kroatia og Ål. 

Hvordan har din sommer vært?
Flyger tiden fra deg?

Katrine




Skrevet: 16.07.2014 20:57




Nå er det dag tre her på campingen. Eller dag tre nærmer seg slutten. Den startet med strålende sol men litt vind, å frokosten med enorme mengder bacon ble inntatt. Så satt vi å daffa litt før vi begynte og ordne oss litt etterhvert for å dra til Geilo. Der dro vi noen timer før vi dro tilbake til campingen. Nå sitter vi bare her  daffer å koser oss, så jeg benytter sjansen til å ta litt blogging. 

Jeg hadde med meg boken "Et helt, halvt år" som jeg startet på for lengesiden men som jeg ikke har fått fortsatt på da det har vært så mye annet jeg har måtte jobbe med psykisk. Men nå som jeg er på camping så benyttet jeg sjansen til å prøve å starte igjen å jeg klarer ikke legge den fra meg nesten. Jeg har blitt avhengig av den. Så litt glad er jeg for at jeg ikke kom lengre enn første kapittel sist jeg leste den, for da hadde jeg ikke hatt den boken til denne turen. 



Det har vært fint vær i hele dag, men det har vært litt skyer også å blåst litt. Har ikke med noe enormt mye klær hit faktisk, men har med noe. Det går mest i kosebukse her. Så dagens outfit er ikke alltid så like spennende nå. Selv om jeg digger de nye kosebuksene og den ene kosegenseren jeg kjøpte med meg hit. Så kanskje det kommer litt outfit bilder av daffe klærne mine. Jeg har faktisk vært elendig til å ta bilder til nå, men har fortsatt noen blogg innlegg klare fordet. Har planlagt litt. Morsomt å ha en glød til dette igjen. 

Har du lest den boken?
Pleier du å være på camping?

Katrine




Skrevet: 13.07.2014 14:01




Hver gang jeg skal ut å reise så skriver jeg alltid huskeliste, rabler som regel ned noen kråketegn på et ark, også krysser jeg ut etterhvert. Men Glitter har nå i samarbeid med Carrie Waller utviklet en pakke liste. Den er jo helt super. Eneste jeg foreløbig har funnet som ikke står der er kamera, men det er med uansett så det husker jeg som regel. Men om det er det eneste jeg må føre på denne listen så er den hvertfall helt super. Å den har blitt brukt til pakkinga nå som det snart er camping tur. Akkurat til camping blir det med mer som ikke står her, og noe som ikke blir med, men det er standard camping ting bare. 

Har du pakkeliste?
Hva er dine beste pakke tips?

Katrine




Skrevet: 26.06.2014 20:00




Nå er det en stund siden ordentlig blogging fra meg igjen. Den siste tiden har ikke vært veldig enkel, jeg sover enormt dårlig, sliter med å sovne, sliter med å stå opp og presser meg opp og ut for å komme på jobb. Siste tiden har vært den verste da det er mye som har stått på, men har fått noen nyheter som har vært litt bra. Men fortsatt vanskelig. Men idag ble jeg veldig glad. Nå er det en dag igjen på jobb før det er en uke ferie. Mer om den i eget innlegg. 

Nå har jeg hatt depresjon i over et halvt år alt, tiden har gått fort, men innimellom utrolig tregt og slitsom. Vært hos legen etter sist innlegg å fått konstatert etter test at jeg har moderat til alvorlig, har også tatt prøver for å se om jeg skal minke, eller øke doseringen av tablettene eller om jeg skal holde meg på det jeg gjør nå. Jeg er i kontakt med rask psykisk helsehjelp på kildehuset på Modumbad og får god hjelp der. Jeg har verdens mest fantastiske familie, kjæreste og venner. Jeg er stolt av å være en Hellum, for den familien er helt rå på og stille opp. Kjæresten er den som får gjennomgå mest i denne tiden, men jeg er så heldig som har han, som er der uansett. Å venner som stiller opp på alle måter. 



Nå skal jeg prøve å komme sakte men sikkert litt og litt tilbake til blogginga, og håper å klare det igjen nå, for det er jo så gøy å få tilbakemeldinger på ting og hente inspirasjon fra alle dere andre. Så har planlagt noen innlegg fremover, så noen blir forhåndsskrevet, da det er litt tid fremover som ikke er alt for god tid til og lage nytt innlegg. Det er jo sommer og ferie. 

Har du noen inspirerende blogger?
Hvordan har din tid vært i det siste?

Katrine




Skrevet: 01.06.2014 12:45


Igår var jeg og kjæresten i Drammen for jeg skulle skaffe noe, og da måtte vi jo kose oss litt ekstra med is i sola. Så vi var to ganger innom Barista mens vi var der. Der har de verdens beste is. Jeg tok oreo is og kinder is, tok kinder is to ganger. Hadde så lyst på mange av de andre også, men trodde jeg skulle sprekke av is tilslutt. Fikk tak i det vi skulle også koste oss ved elva, før vi dro hjem igjen. Så her kommer et bildedryss fra dagen. 

























Det var utrolig koselig dag, og gleder meg allerede til neste gang vi har muligheten til noe slikt. Vi var på sykkeltur med en gang når vi kom hjem så ble sent tilslutt, så da ble det ingen blogging før idag. Glemte selvfølgelig kameraet hjemme, så måtte greie meg med mobil bilder. 

Hva gjordet du igår?
Har du spist på barista før?

Katrine




Skrevet: 30.05.2014 19:23


Woho, det er fredag! 
Når jeg våknet idag så hadde jeg en følelse av lørdag, men viste at det ikke var det, og godt er det for da blir det ekstra god lang helg. For nå har jeg fri frem til Tirsdag. Til middag idag ble det grillspyd, det var utrolig deilig. Vi hadde ikke så masse, men akkurat passe til at det ble variert, godt og saftig. Og så utrolig mette. 









Pappas bearnaise er verdens beste og sammen med alt dette ble magen sprekkferdig. Etter mat og rydding så prøvde jeg å stå på hode uten vegg, klarte det litt men ikke så lenge før rumpa ble for tung og jeg tippet bakover. Men øve øve øve videre nå så blir det bra. Har vansker med å gi meg selv om jeg begynner å bli sliten i både hode og rygg.  





Nå skal resten av kvelden tilbringes med kjæresten, litt spill og andre ting vi finner på, litt godteri, kanskje en film. Ellers er noen av planene for morgen dagen klare så blir spennende, og sikkert noen bilder. Elsker ihvertfall sommerværet som er for tiden og ihvertfall på fridager. Så da blogges vi nok i morgen. 

Hva har du gjort idag?
Har du planer for helgen?

Katrine




Skrevet: 29.05.2014 16:43


Dette har vært en helt super kristi himmelfartsdag. Jeg startet dagen med å ligge å dra meg i senga noen minutter, før jeg spratt opp og i bikinien og shortsen. Gikk ned og laget meg en god frokost, og så i Style mag bladet, før jeg la meg ut på terrassen i solen, og der ble jeg liggende. Lillesøsteren min kom etterhvert å var der med meg i solen, hun flettet meg litt, masserte meg, vi spise is, hun tok litt bilder for meg, også lakket vi tå neglene til hverandre. 










Måtte ha et sommerbildet av at jeg står på en hånd også, nå er det bare og starte å øver seg på å ikke trenge vekk. Klokken nærmet seg 16 og lillesøsteren min dro og jeg spratt i dusjen. Nå ligger jeg litt ute i solen igjen, koser meg med yoghurt, og jordbær, og venter på at håret skal tørke litt, tørker mye fortere når det er slikt vær. Også skal jeg snart dra til Marlene, og fikse på vipper og bryn. Klar for sommer! Frokosten min er noe jeg har blitt helt hekta på, skal lage et eget innlegg om det. 

Hva har du gjort idag?
Hva liker du best å spise i varmt vær?

Katrine 




Skrevet: 26.05.2014 22:01


Det mandag, ny uke, nye muligheter. Denne uken har startet ganske så bra. Jeg hadde samtale med Kildehuset på Modum Bad idag og fikk gode nyheter, så det var veldig motiverende. Også har det vært så nydelig vær, så jeg har bare kost meg ute i solen i hele dag, ligget og daffet, vasket og hengt opp klær, som ble tørre før jeg fikk hengt de opp nesten, klippet gress rundt terrasse trappene, syklet en tur. Det har vært en perfekt dag, og i morgen er det tilbake på jobb og frisørtime. 







Jeg har prøvd å få litt farge på mine hvite ben med masse blåmerker, har fått litt farge tror og håper jeg. Både blitt litt brun og rød. Blir aldri solbrent, skal isåfall masse og sterk sol til for at det skal skje, men etter treninga så sliter og herder jeg på huden og den har da blitt litt mer ømfintlig for det skjønner jeg, men jeg har smøret inn og blitt bedre. 

Hva har du gjort idag?
Vært fint vær hos deg?

Katrine




Skrevet: 09.05.2014 17:57


Nå er jeg og mamma på vei dit vi skal. Jeg veit ikke hva planene er, men hun skal ta meg med på noe i helgen, blir borte fra idag til søndag og har bare fått beskjed om hva jeg skal pakke. Jeg hater å pakke for jeg veit aldri hva jeg skal ta med meg, og hvertfall nå som jeg ikke veit hva jeg skal en gang, men har pakket det jeg har fått beskjed om og kanskje litt til. Sånn blir det alltid. hoho!







Kommer nok ikke til å bruke stort sminke nå som vi er avsted, men har det med siden jeg har fått beskjed om at vi skal på tre retters middag både idag og i morgen og skal pynte oss litt mer. Ellers er det litt reise størrelser på shampoo og balsam som jeg bruker, da håret mitt ikke er glad i noe spesielt annet. Da blir det store hårproblemer denne helgen. Men jeg tar med meg kamera og ipad så kanskje jeg kan få blogget litt for dere. Veit ikke hva jeg skal så om jeg ikke får blogget mens jeg er borte, kommer det hvertfall når jeg kommer hjem.

Den nye flotte bikinien min er med, så gleder meg masse til og kunne bade i den. Følg meg gjerne på instagram da det nok kommer litt bilder der først hvis det ikke kommer noe på bloggen. Jeg heter; katrinex3. Skriv gjerne hva du heter også så følger jeg deg tilbake.

Hva tror dere jeg skal i helgen?
Er du flink til og pakke?

Katrine




Skrevet: 02.05.2014 21:35


God fredags kveld alle sammen. Jeg har akkurat kommet meg ut av dusjen og satt meg ned med en kopp kakao, og litt gele. Fikk så utrolig lyst på gele så da ble det bringebær gele fra Freia. Skal kose meg litt med Maison interiør blad også nå. Er så utrolig sliten etter jobb da det har gått i ett helt til jeg stengte idag, og på igjen i morgen. Men skal starte litt tidligere i morgen for og kunne får ordnet opp etter alt idag. Så nå er det godt med fredagskveld og kosestund. 





Har endel hardt arbeid forran meg hver dag både før, under og etter jobb, som tar virkelig på kreftene. Skal skrive mer om det senere for og få informert litt. Ikke bare for og informere men for og prøve og hjelpe meg selv litt. Skal bli godt og være ferdig på jobb i morgen og da har fri frem til tirsdag. 

Hva gjør du denne fredagskvelden?
Hva gjør du for og kose deg og slappe av?

Katrine




Skrevet: 14.03.2014 09:56


God morgen. Idag har jeg fri og har dratt meg litt ekstra det var så deilig. Helgen har startet og det er vårvær idag også, det er så deilig, får så mye ekstra energi. Nå har jeg spist litt, og skal fikse meg klar for og starte dagen. Jeg og pappa skal en tur ut og se og skaffe noe vi trenger, ellers går dagen til og ordne litt diverse som har blitt lagt på vent på grunn av trening. 





Endelig er våren her, og jeg liker og se disse søte gule blomstene titter frem, da er det ingen tvil. Følg meg også på instagram for og se noen bilder før de kommer på bloggen, eller bilder som ikke kommer her i det heletatt. Katrinex3, skriv hva du heter så følger jeg deg tilbake. 

Er det vår der du bor?
Har du startet helg alt?

Katrine




Skrevet: 18.02.2014 21:31




Blitt dårlig med blogging siden vi kom hjem fra Oslo. Men i går var det jobb igjen, og når jeg kom hjem fra jobb var jeg helt kaputt, var kjempe sliten, uvell og frøys. La meg tidlig og våknet klokka to i natt og frøys veldig og verket i kroppen. Jeg dro en dyne til over meg og sovnet igjen etterhvert. Når jeg våknet på morgenen var jeg litt bedre, fikk truget meg opp og på jobb, ble litt bedre utover dagen, men fikk noen øyeblikk innimellom som jeg følte for og bare legge meg ned. Når jeg kom hjem, var det bare og spise også sovnet jeg i stolen. Er litt bedre nå så er spent på natten. 

I morgen er det trening igjen og gleder meg super masse til det, så lenge formen strekket til. Blir lengre treningsdag i morgen også så det blir kjempe artig. Men ser veldig frem til helgen nå. Så nå skal jeg snart ta kvelden igjen for og få hvilt godt til jobb igjen i morgen. Skal få sett over litt blogger til helgen også, trenger inspirasjon. 

Hva har du gjort de siste dagene?
Har du en blogg og anbefale, din egen eller andre sin?

Katrine




Skrevet: 16.02.2014 11:00



Nå er det ny dag her i Oslo, og hjem reise dagen. Men først nå skal vi i reptilparken og tryllemuseet. Det blir kjempe spennende. Har vært i reptilparken før men kanskje det er noe nytt. Kameraet er med så skal prøve og få tatt litt bilder idag. Forteller mer når jeg kommer hjem og kan skrive på dataen enn ipaden.


Hva er dine planer for dagen?
Har du vært på disse stedene før?

Katrine




Skrevet: 15.02.2014 21:39


I går var vi på Hereford steak house her i Oslo. Der fikk vi litt brød og diverse og dippe det i til snacks som forret, god biff til hovedrett og jeg tok sjokoladefondant til dessert. Det smakte hvertfall himmelsk alt sammen. Med litt vin til så koste vi oss veldig hvertfall, og det fortjente kjæresten min nå.


Idag ble det mat på peppes. Koset oss masse i kveld også for i morgen er det hjemreise igjen. Vi sitter i sofaen på hotellet og ser filmer på tv nå, slapper virkelig helt av!


Har du spist her i Oslo?
Har du kost seg litt ekstra i det siste?

Katrine




Skrevet: 15.02.2014 10:54


I går kom vi frem til Oslo og fikk plassert oss på hotellet, rommet er kjempe fint og stort, hotellet pusses opp men det er ikke noe vi merker på rommet, bare når vi går ut. Vi gikk litt i byen i hår og så, gikk og spiste og feiret kjæresten min, har bilder av både hotell rommet og fra middagen igår, skal vise dere det senere.


Vi har nå spist frokost og er på farten ut for og se litt mer og handle litt, ikke bare vindus shopping som igår. Har hvertfall funnet den ene butikken jeg hadde krav om og innom mens vi var her. Viser nok innkjøp etterhvert også hvis det blir noe. Her er hvertfall bursdagsgave til min kjære, hva det var han fikk kan dere få se senere. Viser det nok ikke før vi er hjemme.


Hvordan var din fredag/valentine?
Hva er dine planer for idag?

Katrine




Skrevet: 14.02.2014 11:55




Gratulerer med dagen gutten min!

idag har kjæresten bursdag, og det skal vi feire idag. Vi drar til Oslo på hotell når han er ferdig på jobb. Der skal vi kose oss og slappe av og ut og spise kjempe god mat. Han har jo dag bursdag på valentines dagen, men det er en dag vi gjøre lite ut av, vi viser vår kjærlighet hele året ellers, men så blir det veldig anderledes så lenge han har bursdag på denne dagen. Skal bake senere idag, og det får dere se etterhvert, for denne dagen kommer til og suse unna så jeg må bare svinge meg rundt og få gjort det jeg skal.

Kjenner du noen som har bursdag idag?
Gratulere han med dagen?

Katrine 




Skrevet: 11.02.2014 18:03


God tirsdags ettermiddag!

Nå har jeg kommet hjem fra Butikk leder konferanse for nå. Dro tidlig mandag og kom hjem nå, det var deilig og komme hjem som alltid etter slike lange dager, men det har vært et bra kurs. Fått kjempe god mat og foredragene har vært inspirerende og bra, og flotte forelesere som er flinke til og stå og prate. Nå skal jeg få pakket ut av baggen og ordnet opp i litt i den, så alt av klær er klart til fredag igjen. Fått tatt litt bilder, ikke alle er like bra, men de er tatt med mobil. 



På mandagskvelden var det fest middag, og da fikk vi servert vin, og kjempe god mat. Forreten besto av gulrot og gresskarsuppe med gresskarkjerner, hovedretten var urtemarinert kylling og desserten var panna cotta. Det var kjempe god mat, og det er jo veldig bra hos en som er kresen som meg. Eller koste vi oss med vin og pratet, og etterhvert begynte noen og danse, mens vi etterhvert gikk for og legge oss, med tanke på at det var tidlig opp igjen idag. 











Det var forelesere som var leid inn også for og prate om litt andreting, men som kunne være til hjelp for også, Bjørn Heidenstrøm var ett av de, det er hans om har syklet fra Norge til Sør afrika, kan leser meg om han og det han har gjort HER.  Også kom S. Leipingen, som var en komiker som hadde komedie om ting som hadde med og drive butikker og gjøre, som kunder og budsjett og slikt, han var hvertfall kjempe morsom, og det var en kjempe bra slutt på dagen. 

Hva har dere gjort disse dagene?
Har du vært på et slikt kurs en gang?

Katrine






hits