Skrevet: 09.07.2014 20:27


Helt ærlig, så de dagene jeg er alene og skal lage middag bare til en, så er jeg utrolig sløv, det ender opp med brødskive, makaroni med ost eller pizza. Men jeg er så lei av å ha så kjedelig mat rett og slett. Og jeg elsker å teste ut nye ting, og pleier alltid og gjøre det når jeg er alene om jeg har mulighet til det, slik at det ikke blir masse mat å kaste. Så idag laget jeg kyllingskive. Det smakte så utrolig herlig, å definitivt noe jeg kommer til og kose meg med igjen. Må nok nesten lage dette til kjæresten en dag også. 

Det var først middag for en, men så kom bror også, akkurat idet jeg hadde ryddet bort og vasket kjøkkenet. Han ville ha mat så da ble det slik til han også så da var det frem med stekepanna igjen. Og jeg fikk en stor tommel opp fra han også, så kan nesten ikke vente med å lage dette til min kjære. Men først nå vil jeg dele den med dere.  Det du trenger: (middag for en).
- kyllingfillet
- Brød
- Tomat
- Løk
- Feldsalat
- Majones
- Yoghurt naturell
- Kyllingkrydder og Grillkrydder
- Olivenolje

Jeg tok en skive loff til da jeg hadde så lyst på det. Ellers kan du rett og slett lage oppskriften som du vil, du kan ha spinat istede for feldsalat (jeg endte opp med dette da de var utsolgt for spinat), Lettmajones om du vil, karri istede for kyllingkrydder, legge til mer eller droppe noe i oppskriften. Men jeg anbefaler virkelig å smake på denne oppskriften en gang, så jeg synes den var utrolig godt, også kanskje tilsette mer neste gang for og prøve på mer til. 

Start med å kryddere kyllingfileten gjerne med det du vil, jeg liker godt grillkrydder. Stek den i 2 minutter på hver side på middels varm panne. La den så ligge på lav varme med lokk i ca 4 minutter. Tiden kan variere i forhold til tykkelsen på kyllingen. Mens kyllingen ligger å koser seg så kan du blande feldsalaten med litt oliven olje. 

Rist brødskiven, legg salaten på toasten, legg så på løk og tomat. Skjær så kyllingen i små skiver å legg de over på brødet. 

Nå kan du blande dressingen:
1ss majones
1ss yoghurt naturell
1/4 kyllingkrydder

Bland alle ingrediensene til dressingen å ha det over kyllingen. Så er det bare å kaste innpå. Istedenfor kyllingkrydder kan du bruke karri, eller prøve deg frem med noe annet. Kan også ha lettrømme. Tilpass akkurat slik du vil, smak og prøv deg frem. 

Dette må foreløbig være ett av de beste middag for en jeg har laget, og kommer definitivt til å bli laget mere av. Du kan selvfølgelig lage dette på grillen også, grill brødet og kyllingen og lag det andre som vanlig. Dette kan også lages til flere, bare doble oppskriften. Jeg pleier aldri følge målene til punkt og prikke, det blir alltid slumping.

Hva synes du om middagen?
Har du noen middag for en tips?

Katrine 
Skrevet: 14.02.2014 15:25


God valentines dag!

Jeg har fått masse ut av denne dagen alt. Våknet før åtte i dag, og da sto jeg opp fikset håret litt, så dro jeg og pappa en tur på butikken så jeg skulle få skaffet noe jeg trengte, så dro vi hjem også startet jeg på muffins, har laget lovehearts muffins til min kjære da han har bursdag idag, og det passer jo perfekt med valentine også. Har fått pakka, og ordnet det jeg skal så nå drar vi snart avsted til Oslo, vi skal være der i helgen og feire bursdagen tilmin kjære. Han måtte jobbe idag, men sluttet litt før for at vi skal til oslo, så nå venter jeg bare på han så blir det avreise. Synes muffinsene ble kjempe søte, og blir spennende og smake på de, for det har jeg ikke gjort, skal heller ikke gjøre det før kjæresten kommer. Så skal vi ha med noen på toget og kose oss med der. Kamera er ladet og med, og ipaden så skal nok få blogget litt for dere på tur. Dataen gidder jeg ikke drasse på nå, selv om bloggingen er enklest fra den, men denne turen er for og slappe av og bare være oss så da gidder jeg ikke prioritere dataen. 

Hva synes du om muffinsene?
Hva har du gjort/skal idag?

Katrine
Skrevet: 09.02.2014 17:58


God morsdag alle mødre!

Alle vet vel at det er morsdag idag. Og derfor laget jeg muffins på morgenen til mammaen min. Jeg laget vaniljemuffins med ostekakefyll og sjokoladetopping. Fant maler på nettet, selvfølgelig husker jeg ikke siden, men finner jeg igjen linken skal jeg legge den ut. Hvis du som har laget de ser dette skriv gjerne en kommentar. Skrev  de ut og satt og klippet mens muffinsene stekte. Laget bare tolv muffins siden det ikke var til noe stort, bare litt for mamma og oss som var der. 


Ble kjempe fornøyd med de, og de smakte super godt, og da er det lov og skryte litt av seg selv. Dette er en ide man kan bruke til masse forskjellig, bare endre teksten på de. Har alt en liten ide for bursdagen til kjæresten som da er på valentines dagen, vi gjør ikke stort ut av valentine på grunn av bursdagen hans er på den dagen, men har en muffins ide som passer både kjæreste kos og valentine, det skal jeg lage på fredag, på selveste dagen, da det er da jeg har best tid, og de er best ferske. 

Hva synes du om morsdag muffinsene?
Hva har du gjort for din mor idag?

Katrine
Skrevet: 28.01.2014 17:47


To helger på rad nå forrigehelg og helgen før der, har jeg bakt brownis med oreo ostekrem. Men har enda ikke fått vist den på bloggen, og tenkte nå det var på tide. Den er super god, ikke helt lik oreokake, men like mektig og absolutt god. Den falt i smak hos de her hjemme hvertfall, og det er nok ikke siste gang jeg baker denne. Oppskrifta på den er også ganske lett egentlig. Men greit og ha tid til det, for den tar litt tid og lage. Sett ovnen på 165 grader, og bruk en liten langpanne på 25 x 30 cm. 

Ingrediensene du trenger til Brownisen:
- 250g sjokolade, her kan du velge lys eller mørk, etter ønske og ønsket sjokoladesmak. 
- 250g smør
- 5dl Sukker
- 5stk Egg
- 3dl Hvetemel
- 2ts Bakepulver

Det du starter med er og hakke sjokoladen i små biter, smelt smør og bland sjokolade bitene inn i smørret, til det er en sjokoladesmør blanding. Visp egg og sukker i en bolle, hell så sjokkoladesmørret over eggedosisen og visp det godt sammen. 

Sikt mel og bakepulver, og rør godt til røren er glatt og klumpefri. Hell røren over i formen, og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Avkjøl kaken før du starter på ostekremen. 

Når kaken er avkjølt løfter du den ut av formen og renskjær aventuelt kantene om du ønsker, jeg pleier og skjære av den høyeste kanten på brownisen da denne kan bli litt sprøere og hardere enn resten av kaken. Legg kaken i formen igjen, eller på ett brett. Jeg tok ett brett da den var serverings klar på brettet. Legg kakaen med stekeskorpen ned. Så kommer oreoostekremen.

Ingredienser:
- 400g smøreost, jeg har brukt kremosten til baking, men kan også bruke philadelphiaost
- 3dl fløte
- 200g Hvitsjokolade
- 110g Sukker
- 1ts vaniljesukker
- 2 plater gelatin
- 100g oreokjeks

Så starter du med og dele opp eller finhakke sjokoladen, og smelt den forsiktig over et vannbad. Pass på så det ikke blir for varmt da kan sjokoladen bli klumpete. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann som annvist på pakken. Bland kremosten, fløten, sukkeret og vaniljesukkeret i en bolle og visp det sammen til en glatt, tykk og myk krem. 

Løs gelatinen i 2ss varmt vann og rør geltinen inn iostekremen sammen med den smeltede sjokoladen. Grovhakk kjeksene og vend dem inn i ostekremen. Bre kremen jevnt over brownisen og la kaken stå i kjøleskapet natten over. 

Nå kan kaken deles i små firkanter og serveres. Håper den faller ismak. 

Har du lagd eller smakt denne kaken før?
Har du bakt noe i det siste?

Katrine
Skrevet: 25.01.2014 16:10


God lørdag alle sammen!

Dagen min startet sammen med kjæresten, vi lagde oss ugle egg idag, jeg hadde bestilt meg ugle form, og de var jo bare så søte. Fikk formen tidligere i uken, men skulle ikke bruke den før helgen for da blir det mye mer kos. Jeg er en over glad i ugler, så dette var perfekt. Tok i bruk det nye service mitt fra greengate som jeg fikk til jul, passet perfekt. Lagde også en god varm kopp med kakao med dolce gusto maskinen. Det blåser og føyker så mye snø ute nå, att måtte få varme inn i kroppen. 

Var ganske så kaputt i går kveld og morgenen idag kjente jeg det i hode til jeg fikk stått opp og drukker litt og spist. Var hos fotografen på modell jobb i går, og når jeg skulle hjem sklei bilen på all snøen, kjente hjulet tok tak utenfor veien og det gitt rett i grøfta. Fotografen bor ganske "øde" om jeg kan si det sånn, så eneste mulighet var og gå tilbake til fotografen. Han kjørte meg til Åmot så jeg fikk hentet bilen til kjæresten, så jeg rakk negle timen min. Etter negletimen dro jeg hjem og hentet kjæresten og pappa også en som de jobber sammen med som hadde kranbil. Det tok tid og få bilen opp fra grøfta, men det gikk, ingen skade på bil eller noe. Veien var helt sinnsykt glatt, for når vi kjørte ned dit for og hente bilen var det spor i grøftene hele veien nesten, og det ene sporet gikk rett i en lyktestolpe som var knekt rett av. 

Så lenge det ikke er personskader og isåfall bare en bil som står fast eller skade på bilen så er det best. Jeg var bare  en grødt med masse snø, ikke stor fart så da skjedde det ikke noe, selv om det er kjempe kjedelig. Hadde ikke spist, gått på do eller slappet ordentlig av på 12 timer når vi kom hjem etter alt sammen. Dette tar på kroppen. Og idag har vi tatt en tur i gata og kjøpt is til kjæresten. 

Hva synes du om frokosten?
Hva har du gjort idag?

Katrine
Skrevet: 14.01.2014 20:16

Jeg er ganske lei og inspirasjonen og alt er ganske borte når det kommer til nistepakke. Jeg har ingen anelse hva jeg kan ta med meg og ha til lunsj på jobb, så det ender som regel opp med noe kjedelig som kanskje bare leverpostein eller koktskinke. Jeg hat slått til en gang innimellom med brød med salat, snøfrisk, rødløk og kokt skinke, det er kjempe godt, men det er ikke det jeg gidder eller vil spise hver gang. 

Jeg trenger rett og slett litt tips fra dere med hva jeg kan lage som lunsj/nistepakke. På jobb har vi ikke masse som kan hjelpe, men vi har vannkoker, toastjern og kjøleskap. Har toast innimellom, og de dagene det ikke er mye energi har det endt opp med en rett i koppen nudler. Så hvis dere har noe tips til enkel, rask, sunn og god niste/lunsj hadde det hjulpet masse. Kom gjerne med nettsider, oppskrifter eller bare skriv tips rett i kommentarfeltet. Tusen takk på forhånd. 

Har du noen lunsj/niste tips?
Hva pleier du og spise til lunsj/niste?

Katrine
Skrevet: 04.11.2013 20:30


Idag har jeg hatt fri, men ble en tur på jobb for og filme til tv og bilder til avis. Videoen ble kjempe morsom, og det blir spennende og se bildene etterhvert også. Når jeg var ferdig der så dro jeg innom butikken og handlet litt, og fant da ut at jeg skulle lage meg salat. Så jeg handlet inn litt så jeg fikk laget en kylling salat, så nå skal jeg kose meg. Laget en stor bolle, for da kan jeg ta med som lunsj på jobben i morgen også.Denne dressingen fra Idun Fersk med pepper og basilikum er bare helt utrolig frisk og god, og denne dressingen har det gått masse av siden i vår. Gleder meg til og sette tenna i denne salaten nå, og kose meg, med og se på 71 grader nord. Hvis det er av interesse så kan jeg legge ut oppskrift etterhvert med hvordan jeg lager denne salaten, selv om en salat ikke er så vanskelig, så er det mange forskjellige måter og ingredienser. Tror jeg skal få laget meg en kopp med hvit sjokolade kakao også. Ser det godt ut?

Har du smakt denne dressingen?
Er du glad i hjemmelaget salat?

Katrine
Skrevet: 29.07.2013 19:06På lørdag så stelte jeg istand litt vaffler på kvelden. Det var kjempe lenge siden jeg hadde spist vaffler så hadde så lyst på det. Det beste er ferske vaffler med rømme og jordbær syltetøy. Vaffler er ikke akkurat noe problem og slenge sammen, men fordet så blir det lite av det.


Har du laget noe godt i det siste?
Hva synes du er best og ha på vaffler?


Katrine
Skrevet: 19.07.2013 20:39


Her om dagens lagde jeg chili kyllingwok og har lovt dere oppskiften. Jeg synes selv det var veldig godt og kjæresten min digga den virkelig. Han er glad i det meste med chili. Det var første gang jeg laget den så det var spennende, men den falt i smak, men har også lært litt hva jeg skal gjøre anderledes neste gang.Det du trenger er:
- 400-500g kyllingfilleter
- 1 paprika i den fargen du vil
- 1 mango
- 1 rødløk
- 1/4 rød chili
- 1pk sukkererter
- Salt og pepper

Sausen:
- 1/2 dl kikkoman soyasaus
- 1dl eplejuice
- 1dl vann + 1/2 terning kyllingbuljong
- 2-3 ss sweet chilisaus
- 2-3 ts maisenna, rørt i vann.

Det du gjør er :
- Kutt kylling og paprika i strimler og mange og rødløk i båter. Finhakk chilien og rens sukkerertene.

- Stek kyllingen raskt og dryss salt og pepper over. Ta bitene ut av pannen og legg dem til side.

- Tilsett paprika, chili og sukkererter og ven inn rødløken.

- Rør sammen kikkoman soysaus, eplejuice, vann buljong og chilisaus.

- Bland kjøtt, grønnsaker og mango i woken og hell sausen over. Kok raskt opp og jevn sausen med maisennamel, rør ut i 3 ss kaldt vann. Blir sausen litt for tykk, tilsett mer eplejuice.

- Server med kokt ris, og om ønskelig kan du drysse litt cashewnøtter over. og servere med kikkomansaus vedsiden av noen ønsker mer av det eller på risen.

Dette er en oppskrift beregner til 4 porsjoner. Jeg brukte 600g kylling i og dette holdt bare til meg og kjæresten en dag, men nå spiser vi ganske store posjoner og masse, så prøv deg frem eller beregn og lag mere. Det var hvertfall veldig godt, selv om jeg var litt skeptisk til mangoen og fikk ikke helt den til og smake i, selv om mango er godt. Så den blir nok droppet neste gang. Her kan man jo også smake seg frem og tilsette det mang ønsker selv. Det er det som er veldig kjekt med wok.

Synes du det ser godt ut?
er dette noe du vil prøve?

Katrine
Skrevet: 08.07.2013 16:40


Fetteren min hadde bursdag og ble 15år på tirsdagen som var og vi hadde da en feiring for han ig år på søndag. Jeg skulle da med litt kake, og bakte da muffins som faller ismak hos alle, dette er da vanilje muffins med vanilje topping som jeg da har farget og pyntet med. Så da ble det minion cupcakes. For de som ikke veit hva minions er så er det de gule figurene fra grusomme meg filmene, men regner med de fleste har fått med seg det, og vi var jo og så grusomme meg 2 på kino på fredag så passet bra og lage disse.Fetteren min syntes de var kjempe kule. jeg ble ikke helt fornøyd men det ble da noen minions, neste gang kan det hende jeg får laget de litt bedre ved og ha mer tid hvis jeg skal lage dette flere ganger. Hadde veldig liten tid til dette i helgen med tanke på jobb og bursdager hver dag. Men det ble da noen muffins, og det virket som de falt veldig i smak.

Hva  synes du om minion cupcakesene?
Har du pakt og pyntet noe i det siste?

Katrine
Skrevet: 16.06.2013 13:01


Har helt glemt bort og skrive og poste innlegget av oppskriften på den grilla kaka jeg lagde. Det er ikke noen spesiell kake egentlig, men den var veldig god fordet, siden det er både till crispy og søtt på den. Og den er veldig enkel og lage, og det var en veldig enkel og grei dessert. Laget denne når vi grillet her forrige helg.Det du trenger:
- Sukkerbrød (blir bst om du lager selv, men det går med ferdig kjøpt også)
- 100g kremost naturell
- 2dl kremfløte
- 2ss sukker
- 0,5 ts spisesukker
- Bringebær, blåbær og jordbær (eller den frukten du vil ha)

Slik gjør du:
Pisk fløte med osten, sukker, vaniljesukker til en kremkonsistens. Skjær ut passende kakestykker av sukkerbrød bunnen og del hvert stykke i to på langs. Grill dem raskt. Dette går fort så hver forsiktig. Del opp jordbæra i mindre biter. Legg krem på hvert kakestykke, ha så på godt med bær og den frukten du vil ha. Server to til hver, eller lag opp og la de forsyne seg med det de vil.

Jeg har slumpet veldig på kremen min. Har hatt en del mer venilje sukker og sukker enn i oppskriften også tok jeg 3 dl fløte for jeg gadd ikk at en dl skull være igjen i kartongen, og tok hele boksen med kremost som var på 125g eller noe. Men det kan du prøve deg frem med som du vil.Dette falt veldig i smak til de jeg laget det til. Satte også bollen med kremen som var igjen og resten av bærene frem så de kunne ta mer av det om de ville. Det er en kake som går fort og lage, og som de fleste liker, vil man ikke ha oste smak på kremen kan man droppe den og bare piske vanlig krem.

Har du prøvd grillet kake før?
Er dette noe du kunne tenke deg og prøve?

Katrine
Skrevet: 09.06.2013 15:42


Nå har jeg endelig fått laget innlegg med oppskrift på ørret middagen jeg laget her om dagen, den ble kjempe god og med en litt annen vri enn vi pleier og ha. Jeg vil tro du kan lage denne middagen med andre fisk også enn bare ørret. Men det er ørret vi er mest glad i.

Det du trenger:
Ørret fillet, Rømmet, rødløk, fersk gressløk, tomater, salt og pepper, sitronpepper og loff.

Start med og dele opp rødløken i fine tynne skiver og i halvmåner. Del så tomaten i små biter. Jeg brukt cherrytomater og delte de da i små halvmåner. Bland alt i en bolle og ha litt olje over og salt, pepper og fersk gressløk. Ta salt, pepper og sitronpepper på fisken. Skjær loffen i skiver. (du kan selvfølgelig også bruke brød om du vil.)

Så legger du fisken og loffen på grillen. La fisken steke i 3-4 minutter på hver side. Loffen skal bare bli sprø og grillet.
Ta en loffeskive ta en god del rømme på, legg så fisken på og ta løk og tomat blandingen over der igjen, så kan du servere den, og sette frem mer rømme, salt og pepper så er det bare og spise og kose seg.  Perfekt sommer mat.Er du glad i fiske middag?
Har du prøvd/vil prøve denne oppskrifta?

Katrine
Skrevet: 01.06.2013 12:49


Nå er jeg på vei for og feire fetteren min som er konfirmant idag. Jeg har laget oreo kaka ferdig, og fått pynt den. Og ble veldig fornøyd, så jeg tenkte jeg kunne legge ut bildet av den før jeg må dra. Jeg har også laget kort som kommer senere, og antrekk kommer etterhvert.Hva synes du om kaka?
Har du eller skal du i noen konfirmasjon?

Katrine
Skrevet: 10.05.2013 16:03


Igår så laget jeg og kjæresten pita pizzaer. Jeg var opptatt med og lage kort i går, og kjæresten drev med sitt, også var det en deilig daffe dag, så vi ville ha noe enkelt og spise. Så vi lagde pita pizzer. Godt og enkelt, å kjempe god reste mat.Det du trenger:

- Pitabrød         - Mais
- Kjøttdeig        - Ost
- Bacon            - Paprika
- Løk                 - Ruccula

Du kan også bruke andre ting som du vil ha på, dette er bare det vi brukte og hadde.

Start med og varme pita brøden som vist på pakken. Stek så kjøttdeigen og baconet samtidig. Når pitaene er ferdige lgger du de på en stekeplate og tar pizza saus på. Jeg har brukt vanlig ketchup for den er mildere på smak en andre pizza sauser. Legg så litt ruccula bladder på. Så legger du på resten av fullet, litt kjøttdeig på hver, mais, løk, paprika og revet ost. Også noen skiver bacon på toppen.

Stek de så i stekeovnen på 220 grader i ca 5-10 minutter. Følg med på de til du synes se ser bra ut. Siden pitaene, kjøttdeigen og baconet er stekt, så trenger de ikke så lengre enn at du synes osten er smektet slik du vil. Så er det bare og spise og kose seg.

Dette falt veldig i smak her hjemme, og siden det var litt igjen nok kjæresten med seg på jobb som niste og jeg tok litt til frokost.

Har du laget pita Pizza før?
Synes du det så godt ut?

Katrine
Skrevet: 15.04.2013 15:40


Her om dagen fant jeg et bildet på weheartit av en is med kinder bueno. Jeg søkte hjelp av mine facebook venner, og fikk da vite hvor jeg kunne få tak i denne herligheten. Siden jeg oppdaget dette bildet seint på kveld på lørdag, så hadde jeg ikke muelighet og dra dit da, men vi bestemte oss for og dra dit i går på søndag.

Vi dro av sted og fant stede og isen. Og isen smakte helt utrolig. De hadde mange forskjellige. Kinder bueno, oreo, snickers, ostekake og masse mer. Jeg smakte på Kinder bueno og snickers og de var kjempe gode. Så gjett om at jeg skal tilbake hit. Blir ofte turer hit nå, og mer is enn jeg noen gang spiser.

Har du smakt kinder bueno is?
Veit du om en isbar med masse god is?

Katrine


hits