Skrevet: 09.07.2014 20:27


Helt rlig, s de dagene jeg er alene og skal lage middag bare til en, s er jeg utrolig slv, det ender opp med brdskive, makaroni med ost eller pizza. Men jeg er s lei av ha s kjedelig mat rett og slett. Og jeg elsker teste ut nye ting, og pleier alltid og gjre det nr jeg er alene om jeg har mulighet til det, slik at det ikke blir masse mat kaste. S idag laget jeg kyllingskive. Det smakte s utrolig herlig, definitivt noe jeg kommer til og kose meg med igjen. M nok nesten lage dette til kjresten en dag ogs.

Det var frst middag for en, men s kom bror ogs, akkurat idet jeg hadde ryddet bort og vasket kjkkenet. Han ville ha mat s da ble det slik til han ogs s da var det frem med stekepanna igjen. Og jeg fikk en stor tommel opp fra han ogs, s kan nesten ikke vente med lage dette til min kjre. Men frst n vil jeg dele den med dere.



Det du trenger: (middag for en).
- kyllingfillet
- Brd
- Tomat
- Lk
- Feldsalat
- Majones
- Yoghurt naturell
- Kyllingkrydder og Grillkrydder
- Olivenolje

Jeg tok en skive loff til da jeg hadde s lyst p det. Ellers kan du rett og slett lage oppskriften som du vil, du kan ha spinat istede for feldsalat (jeg endte opp med dette da de var utsolgt for spinat), Lettmajones om du vil, karri istede for kyllingkrydder, legge til mer eller droppe noe i oppskriften. Men jeg anbefaler virkelig smake p denne oppskriften en gang, s jeg synes den var utrolig godt, ogs kanskje tilsette mer neste gang for og prve p mer til.





Start med kryddere kyllingfileten gjerne med det du vil, jeg liker godt grillkrydder. Stek den i 2 minutter p hver side p middels varm panne. La den s ligge p lav varme med lokk i ca 4 minutter. Tiden kan variere i forhold til tykkelsen p kyllingen. Mens kyllingen ligger koser seg s kan du blande feldsalaten med litt oliven olje.

Rist brdskiven, legg salaten p toasten, legg s p lk og tomat.Skjr s kyllingen i sm skiver legg de over p brdet.

N kan du blande dressingen:
1ss majones
1ss yoghurt naturell
1/4 kyllingkrydder

Bland alle ingrediensene til dressingen ha det over kyllingen. S er det bare kaste innp. Istedenfor kyllingkrydder kan du bruke karri, eller prve deg frem med noe annet. Kan ogs ha lettrmme. Tilpass akkurat slik du vil, smak og prv deg frem.





Dette m forelbig vre ett av de beste middag for en jeg har laget, og kommer definitivt til bli laget mere av. Du kan selvflgelig lage dette p grillen ogs, grill brdet og kyllingen og lag det andre som vanlig. Dette kan ogs lages til flere, bare doble oppskriften. Jeg pleier aldri flge mlene til punkt og prikke, det blir alltid slumping.

Hva synes du om middagen?
Har du noen middag for en tips?

Katrine




Skrevet: 14.02.2014 15:25


God valentines dag!

Jeg har ftt masse ut av denne dagen alt. Vknet fr tte i dag, og da sto jeg opp fikset hret litt, s dro jeg og pappa en tur p butikken s jeg skulle f skaffet noe jeg trengte, s dro vi hjem ogs startet jeg p muffins, har laget lovehearts muffins til min kjre da han har bursdag idag, og det passer jo perfekt med valentine ogs. Har ftt pakka, og ordnet det jeg skal s n drar vi snart avsted til Oslo, vi skal vre der i helgen og feire bursdagen tilmin kjre. Han mtte jobbe idag, men sluttet litt fr for at vi skal til oslo, s n venter jeg bare p han s blir det avreise.











Synes muffinsene ble kjempe ste, og blir spennende og smake p de, for det har jeg ikke gjort, skal heller ikke gjre det fr kjresten kommer. S skal vi ha med noen p toget og kose oss med der. Kamera er ladet og med, og ipaden s skal nok f blogget litt for dere p tur. Dataen gidder jeg ikke drasse p n, selv om bloggingen er enklest fra den, men denne turen er for og slappe av og bare vre oss s da gidder jeg ikke prioritere dataen.

Hva synes du om muffinsene?
Hva har du gjort/skal idag?

Katrine




Skrevet: 09.02.2014 17:58


God morsdag alle mdre!

Alle vet vel at det er morsdag idag. Og derfor laget jeg muffins p morgenen til mammaen min. Jeg laget vaniljemuffins med ostekakefyll og sjokoladetopping. Fant maler p nettet, selvflgelig husker jeg ikke siden, men finner jeg igjen linken skal jeg legge den ut. Hvis du som har laget de ser dette skriv gjerne en kommentar. Skrev de ut og satt og klippet mens muffinsene stekte. Laget bare tolv muffins siden det ikke var til noe stort, bare litt for mamma og oss som var der.






Ble kjempe fornyd med de, og de smakte super godt, og da er det lov og skryte litt av seg selv. Dette er en ide man kan bruke til masse forskjellig, bare endre teksten p de. Har alt en liten ide for bursdagen til kjresten som da er p valentines dagen, vi gjr ikke stort ut av valentine p grunn av bursdagen hans er p den dagen, men har en muffins ide som passer bde kjreste kos og valentine, det skal jeg lage p fredag, p selveste dagen, da det er da jeg har best tid, og de er best ferske.

Hva synes du om morsdag muffinsene?
Hva har du gjort for din mor idag?

Katrine




Skrevet: 28.01.2014 17:47


To helger p rad n forrigehelg og helgen fr der, har jeg bakt brownis med oreo ostekrem. Men har enda ikke ftt vist den p bloggen, og tenkte n det var p tide. Den er super god, ikke helt lik oreokake, men like mektig og absolutt god. Den falt i smak hos de her hjemme hvertfall, og det er nok ikke siste gang jeg baker denne. Oppskrifta p den er ogs ganske lett egentlig. Men greit og ha tid til det, for den tar litt tid og lage.



Sett ovnen p 165 grader, og bruk en liten langpanne p 25 x 30 cm.

Ingrediensene du trenger til Brownisen:
- 250g sjokolade, her kan du velge lys eller mrk, etter nske og nsket sjokoladesmak.
- 250g smr
- 5dl Sukker
- 5stk Egg
- 3dl Hvetemel
- 2ts Bakepulver

Det du starter med er og hakke sjokoladen i sm biter, smelt smr og bland sjokolade bitene inn i smrret, til det er en sjokoladesmr blanding. Visp egg og sukker i en bolle, hell s sjokkoladesmrret over eggedosisen og visp det godt sammen.

Sikt mel og bakepulver, og rr godt til rren er glatt og klumpefri. Hell rren over i formen, og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter. Avkjl kaken fr du starter p ostekremen.





Nr kaken er avkjlt lfter du den ut av formen og renskjr aventuelt kantene om du nsker, jeg pleier og skjre av den hyeste kanten p brownisen da denne kan bli litt sprere og hardere enn resten av kaken. Legg kaken i formen igjen, eller p ett brett. Jeg tok ett brett da den var serverings klar p brettet. Legg kakaen med stekeskorpen ned.



S kommer oreoostekremen.

Ingredienser:
- 400g smreost, jeg har brukt kremosten til baking, men kan ogs bruke philadelphiaost
- 3dl flte
- 200g Hvitsjokolade
- 110g Sukker
- 1ts vaniljesukker
- 2 plater gelatin
- 100g oreokjeks

S starter du med og dele opp eller finhakke sjokoladen, og smelt den forsiktig over et vannbad. Pass p s det ikke blir for varmt da kan sjokoladen bli klumpete. Bltlegg gelatinplatene i kaldt vann som annvist p pakken. Bland kremosten, flten, sukkeret og vaniljesukkeret i en bolle og visp det sammen til en glatt, tykk og myk krem.

Ls gelatinen i 2ss varmt vann og rr geltinen inn iostekremen sammen med den smeltede sjokoladen. Grovhakk kjeksene og vend dem inn i ostekremen. Bre kremen jevnt over brownisen og la kaken st i kjleskapet natten over.





N kan kaken deles i sm firkanter og serveres. Hper den faller ismak.

Har du lagd eller smakt denne kaken fr?
Har du bakt noe i det siste?

Katrine




Skrevet: 25.01.2014 16:10


God lrdag alle sammen!

Dagen min startet sammen med kjresten, vi lagde oss ugle egg idag, jeg hadde bestilt meg ugle form, og de var jo bare s ste. Fikk formen tidligere i uken, men skulle ikke bruke den fr helgen for da blir det mye mer kos. Jeg er en over glad i ugler, s dette var perfekt. Tok i bruk det nye service mitt fra greengate som jeg fikk til jul, passet perfekt. Lagde ogs en god varm kopp med kakao med dolce gusto maskinen. Det blser og fyker s mye sn ute n, att mtte f varme inn i kroppen.





Var ganske s kaputt i gr kveld og morgenen idag kjente jeg det i hode til jeg fikk sttt opp og drukker litt og spist. Var hos fotografen p modell jobb i gr, og nr jeg skulle hjem sklei bilen p all snen, kjente hjulet tok tak utenfor veien og det gitt rett i grfta. Fotografen bor ganske "de" om jeg kan si det snn, s eneste mulighet var og g tilbake til fotografen. Han kjrte meg til mot s jeg fikk hentet bilen til kjresten, s jeg rakk negle timen min. Etter negletimen dro jeg hjem og hentet kjresten og pappa ogs en som de jobber sammen med som hadde kranbil. Det tok tid og f bilen opp fra grfta, men det gikk, ingen skade p bil eller noe. Veien var helt sinnsykt glatt, for nr vi kjrte ned dit for og hente bilen var det spor i grftene hele veien nesten, og det ene sporet gikk rett i en lyktestolpe som var knekt rett av.

S lenge det ikke er personskader og isfall bare en bil som str fast eller skade p bilen s er det best. Jeg var bare en grdt med masse sn, ikke stor fart s da skjedde det ikke noe, selv om det er kjempe kjedelig. Hadde ikke spist, gtt p do eller slappet ordentlig av p 12 timer nr vi kom hjem etter alt sammen. Dette tar p kroppen. Og idag har vi tatt en tur i gata og kjpt is til kjresten.

Hva synes du om frokosten?
Hva har du gjort idag?

Katrine




Skrevet: 14.01.2014 20:16





Jeg er ganske lei og inspirasjonen og alt er ganske borte nr det kommer til nistepakke. Jeg har ingen anelse hva jeg kan ta med meg og ha til lunsj p jobb, s det ender som regel opp med noe kjedelig som kanskje bare leverpostein eller koktskinke. Jeg hat sltt til en gang innimellom med brd med salat, snfrisk, rdlk og kokt skinke, det er kjempe godt, men det er ikke det jeg gidder eller vil spise hver gang.

Jeg trenger rett og slett litt tips fra dere med hva jeg kan lage som lunsj/nistepakke. P jobb har vi ikke masse som kan hjelpe, men vi har vannkoker, toastjern og kjleskap. Har toast innimellom, og de dagene det ikke er mye energi har det endt opp med en rett i koppen nudler. S hvis dere har noe tips til enkel, rask, sunn og god niste/lunsj hadde det hjulpet masse. Kom gjerne med nettsider, oppskrifter eller bare skriv tips rett i kommentarfeltet. Tusen takk p forhnd.

Har du noen lunsj/niste tips?
Hva pleier du og spise til lunsj/niste?

Katrine




Skrevet: 04.11.2013 20:30


Idag har jeg hatt fri, men ble en tur p jobb for og filme til tv og bilder til avis. Videoen ble kjempe morsom, og det blir spennende og se bildene etterhvert ogs. Nr jeg var ferdig der s dro jeg innom butikken og handlet litt, og fant da ut at jeg skulle lage meg salat. S jeg handlet inn litt s jeg fikk laget en kylling salat, s n skal jeg kose meg. Laget en stor bolle, for da kan jeg ta med som lunsj p jobben i morgen ogs.







Denne dressingen fra Idun Fersk med pepper og basilikum er bare helt utrolig frisk og god, og denne dressingen har det gtt masse av siden i vr. Gleder meg til og sette tenna i denne salaten n, og kose meg, med og se p 71 grader nord. Hvis det er av interesse s kan jeg legge ut oppskrift etterhvert med hvordan jeg lager denne salaten, selv om en salat ikke er s vanskelig, s er det mange forskjellige mter og ingredienser. Tror jeg skal f laget meg en kopp med hvit sjokolade kakao ogs.Ser det godt ut?

Har du smakt denne dressingen?
Er du glad i hjemmelaget salat?

Katrine




Skrevet: 29.07.2013 19:06



P lrdag s stelte jeg istand litt vaffler p kvelden. Det var kjempe lenge siden jeg hadde spist vaffler s hadde s lyst p det. Det beste er ferske vaffler med rmme og jordbr syltety. Vaffler er ikke akkurat noe problem og slenge sammen, men fordet s blir det lite av det.


Har du laget noe godt i det siste?
Hva synes du er best og ha p vaffler?


Katrine




Skrevet: 19.07.2013 20:39


Her om dagens lagde jeg chili kyllingwok og har lovt dere oppskiften. Jeg synes selv det var veldig godt og kjresten min digga den virkelig. Han er glad i det meste med chili. Det var frste gang jeg laget den s det var spennende, men den falt i smak, men har ogs lrt litt hva jeg skal gjre anderledes neste gang.



Det du trenger er:
- 400-500g kyllingfilleter
- 1 paprika i den fargen du vil
- 1 mango
- 1 rdlk
- 1/4 rd chili
- 1pk sukkererter
- Salt og pepper

Sausen:
- 1/2 dlkikkoman soyasaus
- 1dl eplejuice
- 1dl vann + 1/2 terning kyllingbuljong
- 2-3 ss sweet chilisaus
- 2-3 ts maisenna, rrt i vann.





Det du gjr er :
- Kutt kylling og paprika i strimler og mange og rdlk i bter. Finhakk chilien og rens sukkerertene.

- Stek kyllingen raskt og dryss salt og pepper over. Ta bitene ut av pannen og legg dem til side.

- Tilsett paprika, chili og sukkererter og ven inn rdlken.

- Rr sammen kikkoman soysaus, eplejuice, vann buljong og chilisaus.

- Bland kjtt, grnnsaker og mango i woken og hell sausen over. Kok raskt opp og jevn sausen med maisennamel, rr ut i 3 ss kaldt vann. Blir sausen litt for tykk, tilsett mer eplejuice.

- Server med kokt ris, og om nskelig kan du drysse litt cashewntter over.og servere med kikkomansaus vedsiden av noen nsker mer av det eller p risen.





Dette er en oppskrift beregner til 4 porsjoner. Jeg brukte 600g kylling i og dette holdt bare til meg og kjresten en dag, men n spiser vi ganske store posjoner og masse, s prv deg frem eller beregn og lag mere. Det var hvertfall veldig godt, selv om jeg var litt skeptisk til mangoen og fikk ikke helt den til og smake i, selv om mango er godt. S den blir nok droppet neste gang. Her kan man jo ogs smake seg frem og tilsette det mang nsker selv. Det er det som er veldig kjekt med wok.

Synes du det ser godt ut?
er dette noe du vil prve?

Katrine




Skrevet: 08.07.2013 16:40


Fetteren min hadde bursdag og ble 15r p tirsdagen som var og vi hadde da en feiring for han ig r p sndag. Jeg skulle da med litt kake, og bakte da muffins som faller ismak hos alle, dette er da vanilje muffins med vanilje topping som jeg da har farget og pyntet med. S da ble det minion cupcakes. For de som ikke veit hva minions er s er det de gule figurene fra grusomme meg filmene, men regner med de fleste har ftt med seg det, og vi var jo og s grusomme meg 2 p kino p fredag s passet bra og lage disse.







Fetteren min syntes de var kjempe kule. jeg ble ikke helt fornyd men det ble da noen minions, neste gang kan det hende jeg fr laget de litt bedre ved og ha mer tid hvis jeg skal lage dette flere ganger. Hadde veldig liten tid til dette i helgen med tanke p jobb og bursdager hver dag. Men det ble da noen muffins, og det virket som de falt veldig i smak.

Hva synes du om minion cupcakesene?
Har du pakt og pyntet noe i det siste?

Katrine




Skrevet: 16.06.2013 13:01


Har helt glemt bort og skrive og poste innlegget av oppskriften p den grilla kaka jeg lagde. Det er ikke noen spesiell kake egentlig, men den var veldig god fordet, siden det er bde till crispy og stt p den. Og den er veldig enkel og lage, og det var en veldig enkel og grei dessert. Laget denne nr vi grillet her forrige helg.



Det du trenger:
- Sukkerbrd (blir bst om du lager selv, men det gr med ferdig kjpt ogs)
- 100gkremost naturell
- 2dl kremflte
- 2ss sukker
- 0,5 ts spisesukker
- Bringebr, blbr og jordbr (eller den frukten du vil ha)

Slik gjr du:
Pisk flte med osten, sukker, vaniljesukker til en kremkonsistens. Skjr ut passende kakestykker av sukkerbrd bunnen og del hvert stykke i to p langs. Grill dem raskt. Dette gr fort s hver forsiktig. Del opp jordbra i mindre biter. Legg krem p hvert kakestykke, ha s p godt med br og den frukten du vil ha. Server to til hver, eller lag opp og la de forsyne seg med det de vil.

Jeg har slumpet veldig p kremen min. Har hatt en del mer venilje sukker og sukker enn i oppskriften ogs tok jeg 3 dl flte for jeg gadd ikk at en dl skull vre igjen i kartongen, og tok hele boksen med kremost som var p 125g eller noe. Men det kan du prve deg frem med som du vil.



Dette falt veldig i smak til de jeg laget det til. Satte ogs bollen med kremen som var igjen og resten av brene frem s de kunne ta mer av det om de ville. Det er en kake som gr fort og lage, og som de fleste liker, vil man ikke ha oste smak p kremen kan man droppe den og bare piske vanlig krem.

Har du prvd grillet kake fr?
Er dette noe du kunne tenke deg og prve?

Katrine




Skrevet: 09.06.2013 15:42


N har jeg endelig ftt laget innlegg med oppskrift p rret middagen jeg laget her om dagen, den ble kjempe god og med en litt annen vri enn vi pleier og ha. Jeg vil tro du kan lage denne middagen med andre fisk ogs enn bare rret. Men det er rret vi er mest glad i.





Det du trenger:
rret fillet, Rmmet, rdlk, ferskgresslk, tomater, salt og pepper, sitronpepperog loff.

Start med og dele opp rdlken i fine tynne skiver og i halvmner. Del s tomaten i sm biter. Jeg brukt cherrytomater og delte de da i sm halvmner. Bland alt i en bolle og ha litt olje over og salt, pepper og fersk gresslk. Ta salt, pepper og sitronpepper p fisken. Skjr loffen i skiver. (du kan selvflgelig ogs bruke brd om du vil.)









S legger du fisken og loffen p grillen. La fisken steke i 3-4 minutter p hver side. Loffen skal bare bli spr og grillet.
Ta en loffeskive ta en god del rmme p, legg s fisken p og ta lk og tomat blandingen over der igjen, s kan du servere den, og sette frem mer rmme, salt og pepper s er det bare og spise og kose seg. Perfekt sommer mat.



Er du glad i fiske middag?
Har du prvd/vil prve denne oppskrifta?

Katrine




Skrevet: 01.06.2013 12:49


N er jeg p vei for og feire fetteren min som er konfirmant idag. Jeg harlaget oreokaka ferdig, og ftt pynt den. Og ble veldig fornyd, s jeg tenkte jeg kunne legge ut bildet av den fr jeg m dra. Jeg har ogs laget kort som kommer senere, og antrekk kommer etterhvert.











Hva synes du om kaka?
Har du eller skal du i noen konfirmasjon?

Katrine




Skrevet: 10.05.2013 16:03


Igr s laget jeg og kjresten pita pizzaer. Jeg var opptatt med og lage kort i gr, og kjresten drev med sitt, ogs var det en deilig daffe dag, s vi ville ha noe enkelt og spise. S vi lagde pita pizzer. Godt og enkelt, kjempe god reste mat.



Det du trenger:

- Pitabrd - Mais
- Kjttdeig- Ost
- Bacon- Paprika
- Lk - Ruccula

Du kan ogs bruke andre ting som du vil ha p, dette er bare det vi brukte og hadde.

Start med og varme pita brden som vist p pakken. Stek s kjttdeigen og baconet samtidig. Nr pitaene er ferdige lgger du de p en stekeplate og tar pizza saus p. Jeg har brukt vanlig ketchup for den er mildere p smak en andre pizza sauser. Legg s litt ruccula bladder p. S legger du p resten av fullet, litt kjttdeig p hver, mais, lk, paprika og revet ost. Ogs noen skiver bacon p toppen.

Stek de s i stekeovnen p 220 grader i ca 5-10 minutter. Flg med p de til du synes se ser bra ut. Siden pitaene, kjttdeigen og baconet er stekt, s trenger de ikke s lengre enn at du synes osten er smektet slik du vil. S er det bare og spise og kose seg.









Dette falt veldig i smak her hjemme, og siden det var litt igjen nok kjresten med seg p jobb som niste og jeg tok litt til frokost.

Har du laget pita Pizza fr?
Synes du det s godt ut?

Katrine




Skrevet: 15.04.2013 15:40


Her om dagen fant jeg et bildet p weheartit av en is med kinder bueno. Jeg skte hjelp av mine facebook venner, og fikk da vite hvor jeg kunne f tak i denne herligheten. Siden jeg oppdaget dette bildet seint p kveld p lrdag, s hadde jeg ikke muelighet og dra dit da, men vi bestemte oss for og dra dit i gr p sndag.

Vi dro av sted og fant stede og isen. Og isen smakte helt utrolig. De hadde mange forskjellige. Kinder bueno, oreo, snickers, ostekake og masse mer. Jeg smakte p Kinder bueno og snickers og de var kjempe gode. S gjett om at jeg skal tilbake hit. Blir ofte turer hit n, og mer is enn jeg noen gang spiser.





Har du smakt kinder bueno is?
Veit du om en isbar med masse god is?

Katrine






hits